ZAKAJ SMO DRUGAČNI OD DRUGIH POLITIČNIH STRANK?
ker smo politična stranka brez poklicnih ali “starih” politikov
ker so naše vodilo zdrav razum, logika in življenske izkušnje
ker bomo program sestavili skupaj s predlogi državljanov
ker imamo levih, desnih, belih, rdečih, črnih, mavričnih preko glave
ker imamo v programu konkretne in trajne rešitve
ker ne bomo kupčkali z glasovi volivcev, ampak se bomo zavzemali za tisto, kar je prav
ker se zavedamo, da v Sloveniji vlada narobe svet
ker bomo manj govorili in več naredili
ker bo stranka (tudi ob morebitnem vstopu v parlament) delovala po principu direktne demokracije (*)
* Vizija je sledeča: v kolikor pride stranka ReSET v parlament, bodo poslanci stranke ReSET glasovali na podlagi predhodnega glasovanja članov stranke za tiste zakone, kjer stranka ne bo imela jasno definiranega stališča. Npr. če bo 50 % članov stranke podprlo zakon, ki ga predlaga druga stranka, bo polovica poslancev ReSET glasovala za zakon in polovica poslancev ReSET proti! S tem se tudi prepreči, da bi poslanci stranke ReSET ravnali kar naenkrat po svoji volji in dejansko proti volji ljudi znotraj stranke. Tako bi tudi vsak član stranke ReSET po argumentirani debati na spletni strani imel možnost z enim klikom »neposredno vplivati« na glasovanje poslancev svoje stranke v parlamentu.
NE POZABIMO!
Zgolj nekaj najbolj perečih primerov.

Mineva leto dni od vrhunca afere neupravičeno izplačanih dodatkov za stalno pripravljenost na ljubljanskih fakultetah, ki je zamajala vrh politike in sprožila prve ovadbe.
A fakultete niso edine, ki so izplačevale tovrstni dodatek v času varčevanja. Znatnega dodatka je bila več let deležna tudi Vlasta Vivod, vodja kabineta zunanjega ministra Karla Erjavca.
Vir: MMC

Neupravičeni dodatki
Štirimestni bruto dodatek za stalno pripravljenost vodje Erjavčevega kabineta.
Slaba posojila
Slaba posojila predstavljajo 7,5 odstotka bruto domačega proizvoda.

Slovenija ostaja država z najvišjim deležem slabih posojil v BDP-ju med vsemi državami članicami EU-ja, sledijo pa Češka, Irska, Avstrija in Portugalska.
Kot kažejo podatki evropskega statističnega urada Eurostat, so v letu 2015 slaba posojila v Sloveniji predstavljala 7,5 odstotka bruto domačega proizvoda.
Vir: MMC

Če greste na banko po kredit 10 tisoč evrov, boste plačali najmanj 500 evrov stroškov odobritve. Mi smo naleteli na primere, ko si je posameznik izposodil 1 milijon evrov in so stroški odobritve zanj znašali ‘neverjetnih’ 42 evrov.
Vir: Nova24tv

Butični banki Foruma 21
Neverjetna hobotnica dveh butičnih bank Foruma 21 – Factor banke in Probanke.
Kdo koga ščiti?
Skladiščnik, osumljen korupcije, se vrača nazaj na delo v UKC Ljubljana.

Uroš Smiljić, skladiščnik, ki se je predstavljal kot namestnik direktorja ljubljanskega Kliničnega centra in naj bi igral vodilno vlogo pri posredovanju pri preskakovanje čakalnih vrst v zameno za tudi 20 tisoč evrov, se je vrnil na svoje staro delovno mesto. Kdo ga ščiti?
Vir: 24ur.com

Država se bo v letu 2017 za financiranje državnega proračuna lahko zadolžila v skupni višini 3,4 milijarde evrov, določa program financiranja proračuna, ki ga je pred kratkim sprejela vlada. S tem namenom bo Slovenija letos na mednarodnih trgih predvidoma izdala eno državo obveznico v višini ene milijarde evrov.
Vir: tatrenutek.si

Zadolževanje v letu 2017
Država naj bi se v letu 2017 zopet zadolžila za vrtoglave 3,4 milijarde evrov.
Milijoni za NLB
Ob koliko bomo davkoplačevalci še pri NLB zaradi »nacionalinteresnikov«?

Za konec meseca je po naših informacijah v Bruslju predviden sestanek komisije in predstavnikov finančnega ministrstva o prodaji NLB. S čim odhajajo »nacionalinteresniki«, ki ne želijo prodati…
Vir: finance.si

Ženske se bodo lahko leta 2017 starostno upokojile v starosti 59 let in štiri mesece. Imeti bodo morale 39 let in osem mesecev pokojninske dobe brez dokupa. Obe obdobji sta štiri mesece daljši kot letos. Moški bodo morali biti stari 59 let in osem mesecev, kar je prav tako štiri mesece več. Imeti bodo morali 40 let pokojninske dobe brez dokupa.
Vir: 24ur.com

Kasnejše upokojevanje
Starostna meja, pri kateri lahko odidete v pokoj, se bo zvišala!
Idiotizmi Slovenije
Ko nihče nič ne ve, nihče ne odgovarja. Od sodstva do zdravstva!

Pred letom in pol so novinarji oddaje Epilog razkrili in s skrito kamero dokazali, kako na javnih dražbah v naši državi potekajo podkupovanja. Pravosodni minister Klemenčič je priznal, da ve za težavo. Zdaj, leto in pol pozneje, je težava še vedno tu. Elektronskih dražb, ki jih je minister obljubil pred letom in pol, še vedno nimamo.
Vir: 24ur.com

Dvomite v nas?
Vi boste tisti, ki boste odločali!

Sooblikovanje programa in podajanje predlogov
Vsak (tudi nečlan stranke) lahko sooblikuje program stranke ReSET: poda predlog in o njem debatira (poglejte zavihek predlagaj stranki!
i i
Načelo direktne demokracije
Direktna demokracija znotraj stranke pri sooblikovanju programa: Program stranke se ne more dopolnjevati brez predhodnega glasovanja in zadostne podpore članov stranke (kvoruma) o podanem predlogu. Vsi imajo izbiro, da se odločijo po svoji vesti katere predloge podpirajo in katere ne!
Vi glasujete o aktualnih zakonih
Direktna demokracija pri glasovanju morebitnih poslancev ReSET v DZ: Člani bodo lahko glasovati o vseh aktualnih zakonih o katerih stranka ne bo imela izoblikovanega mnenja! Od morebitnih poslancev ReSETa se bo pričakovali, da upoštevajo “voljo ljudstva” znotraj stranke in tako tudi glasujejo.
ReSET - Logotip - Krogec
Čas je, da navadni državljani ne gledamo več samo zraven, kako nam uničujejo državo in življenja. Potrebujemo neobremenjene ljudi, ki bodo naredili, kar je prav za ljudi.
ZADNJE NOVICE

Kako mediji manipulirajo z objavo anket

Stranka ReSET aktivno podpira zbiranje podpisov za referendum o 2. tiru

Kaj ponuja stranka ReSET