Ljerka Belak  Dost mam! (v oddaji Tednik)

Prejemnica Borštnikovega prstana za leto 2015, Ljerka Belak je energična in duhovita sogovornica. Ne glede na vlogo, v katero igralec stopi, se ji zdi pomembno, da z osebo na odru čuti tudi gledalec: “Potem pa je vseeno, lahko se smejimo ali jočemo.” Dejavna je tudi v pokoju, a oder raje prepušča mladim.

Hlapci!
Za hlapce rojeni,
za hlapce vzgojeni,
ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja,
bič pa ostane,
in bo ostal za vekomaj;
Zato, ker je hrbet skrivljen,
biča vajen in željan! 
(Ivan Cankar)

V svoji dolgoletni karieri je nagrajenka Borštnikovega prstana nastopila v komedijah, farsah, dramah, tragedijah, glasbenih postavitvah, v mladinskih in otroških igrah. Na vprašanje, ali ji je bil kateri žanr še posebej pri srcu, je povedala, da so jo sicer “nekoliko štemplali s komedijo”, kar ji je bilo všeč, saj je tudi po naravi tak človek, a to ne pomeni, da ji ni bilo blizu tudi kaj drugega, resnega.

“Bilo je prekrasno, ko je bilo oboje skupaj, na primer melodrame. Tedaj so se pol predstave smejali, potem pa so počasi na plano začeli vleči robčke. Slišal si en smrkec, drugi smrkec, na koncu pa so bili vsi objokani. In je reklo občinstvo: Kako je bilo pa to fajn, da smo lahko vsi jokali!” To je drugačen, a prav tako dober občutek, da si kot igralec sposoben vzbuditi tudi katero drugo čustvo, ne le smeh, je menila.

Vir: veza.sigledal.org

Foto: vecer.si

Čas je, da navadni državljani ne gledamo več samo zraven kako nam uničujejo državo in življenja. Potrebujemo neobremenjene ljudi, ki bodo naredili kar je prav za ljudi.

Preberite tudi ...

Napišikomentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.