O stranki ReSET

KDO SMO?

V stranki se povezujemo Slovenke in Slovenci iz vsega sveta, ki ne želimo več samo opozarjati in gledati kako nam dobro povezana manjšina vodi domovino v propad. Usmerjenost na leve, desne, bele, rdeče, črne… smo v naši stranki prerasli. Naše vodilo je zdrava pamet, odgovornost, transparentnost in dolgoročne rešitve.

ZAKAJ SMO DRUGAČNI

 • smo stranka brez politikov
 • vodilo sta zdrav razum in logika
 • poznamo razliko med prav in narobe
 • program bomo sestavili z državljani
 • imamo konkretne in trajne rešitve
 • prerasli smo delitve
 • imamo življenske izkušnje v gospodarstvu
 • tudi v DZ bomo delovali po principu direktne demokracije
Javni dolg iz druge perspektive

V Sloveniji smo se v zadnjih letih močno zadolževali, saj se je dolg povečal od 22 % BDP na skoraj 80 % BDP. Zadolžili so nas in še štiri ali celo pet bodočih generacij, ki bodo odplačevale obveznosti, ki so jih nekateri povzročili z neodgovornim ravnanjem. Vsakemu Slovencu so naprtili preko 12 tisoč evrov dolga. Dodatno pa je država najela še 5,9 milijarde evrov posojil (izdanih obveznic), ki pa jih vodi kot svoje finančne naložbe. Vir: damijan.org

 • Celotni dolg (v mrd €)
 • Neto dolg (v mrd €)
Št. odseljenih iz Slovenije strmo narašča

V letu 2015, skupnih podatkov za lani še ni, se je od leta 1995 iz Slovenije odselilo največ mladih do zdaj: 2.573 starih med 25 in 34 leti. Leta 2014 jih je iz Slovenije odšlo 2.380, največ z visokošolsko izobrazbo. Leta 2015 pa je to razmerje še naraslo, saj se je izselilo še 31 odstotkov več višje izobraženih kot v letu 2014.
Vir: siol.net

 • Št. odseljenih
NA KOGA SE LAHKO OBRNETE
Prav vsak je dobrodošel, da se nam pridruži, zato se lahko povežete z naslednjimi člani, da vas usmerijo naprej.
martin ivec stranka reset rešimo slovenijo elite in tajkunov
Martin Ivec
VOLILNA ENOTA 1
Mario
Mario Fekonja
VOLILNA ENOTE 2

Kot predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije, sem spoznal, da je zelo veliko zakonov, ki se sprejemajo v Državnem zboru, spisanih predvsem na škodo državljanom. Daleč od tega, da bi snovalci zakonodaje stremeli k boljšemu in lepšemu življenju ljudi.

Ljudje, ki so skeptični glede politike, čeprav nas spremlja na vsakem koraku in nam dejansko kroji naš vsakdan, so skeptični sami zaradi tega, ker o tem verjetno nikoli niso posebej razmišljali. Ko se pa človek enkrat sooči s problemom, ki je lahko življenskega pomena, ugotovi, da ima ta problem zgolj in samo politične rešitve oz. so do tega problema pripeljale politične odločitve, ki so pogosto skregane z logiko in zelo nadrealistične.

Za ReSET sem se odločil ravno iz teh razlogov, ker verjamem v začrtano pot stranke, ki je realna, transparentna in izvedljiva. Program stranke ne temelji zgolj na teoriji in nedosegljivih obljubah, ampak na teoriji, podprti z dokazi.

IZOBRAZBA:

Po zaključku obveznega osnovnošolskega izobraževanja na Osnovni Šoli Gornja Radgona, je nadaljeval izobraževanje na Srednji lesarski šoli v Mariboru, kjer si je pridobil izobrazbo Lesarski tehnik.

DELOVNE IZKUŠNJE:

Delovne izkušnje si je pridobival tako v zasebnem, kot javnem sektorju. Zaposlen je bil v lesno-predelovalnem podjetju, kot vodja proizvodnje za lamelirane lesne konstrukcije, v zavarovalništvu, kot zastopnik za sklepanje zavarovalnih poslov, na Upravni enoti Gornja Radgona v oddelku za kategorizacijo javnih cest ter zadnjih 7 let v proizvodnji prehrambenih izdelkov v Avstriji, kot CNC programer-operater, kjer je zaposlen še danes.

Boris Rešetič
Boris Rešetič
VOLILNA ENOTA 3 in 4

Poklicni politiki, elite in nepotizem nam vladajo že 26 let. Pripeljali so nas do roba propada in obstoja Slovenije.

To propadanje občutimo prav vsi državljani. Občutil sem ga tudi sam na svoji koži saj sem ne po svoji krivdi skoraj postal “brezdomec” z šest let starim otrokom, partnerko in osemdestletno mamo. Doživel sem  nekaj letne travme, ki jih je težko opisati z besedami…

zaradi vsega omenjenega sem tudi zbolel.

Odločil sem se, da bom poskušal nekaj spremeniti, saj mi ni vseeno, kaj bo z našim otroci in družinami in prihodnostjo SL.

Pri 50 letih sem se odločil za študij, preko študija lastne inciative in spremljanja tujih medijev pet let intenzivno spremljam rapidno propadanje države. Kako država oziroma mediji, ki so skoraj 100% v lasti države, oziroma levice zavajajo vse državljane Slovenije.

…oktobra 2017 sem končal fakulteto in postal dipl. družb. (UN). Novembra 2017 pa sem postal član stranke Reset.

Z veseljem naštejem razloge:

Stranka ni leva, desna, sredinska tudi ni satelit kakšne druge stranke. V stranki ni nobenega politika iz preteklih 26-tih let.

Je stranka meni podobnim, saj skoraj vsak državljan Slovenije lahko opiše svojo zgodbo razočaranja od upokojencev, študentov, samostojnih podjetnikov in nezaposelnih…

Stranka ima konkretne rešitve za boljšo prihodnost. Kar pa je meni najbolj všeč pa je, da v stranki deluje „neposredna demokracija“. Tako, da o odločitvah odločamo vsi člani stranke.

Postani član stranke Reset, da s skupnimi močmi in idejami spremenimo Slovenijo.

Matevz za reset
Matevž Gerdej
VOLILNA ENOTE 5

Za članstvo v stranki ReSET sem se odločil zaradi priložnosti premaknit slovenski politični prostor v drugačno smer, kot ga poznamo do sedaj. Prav to svobodno mišljenje in prilagajanje posamezniku ,ki ga stranka omogoča, da lahko vsak pripomore in vpliva pri spremembah pri zakonih in izboljševanju poti birokracije da postane država ne to kar jo poznamo, pač pa, da kar je slabega poskušamo skupaj izboljšati in kar je dobrega še izboljšati. Odločitev je bila tudi zaradi članov, ki niso politično obremenjeni in nekaj imamo skupnega – to je volja.

bmd
Nataša Rodeš
VOLILNA ENOTA 6

ReSET je stranka sestavljena iz poštenih državljanov, brez politične preteklosti.  Stranki sem se pridružila  kot  mama, teta, hčerka, sestra, vzgojiteljica, državljanka. Ni mi vseeno kaj se dogaja v Sloveniji. Ni mi vseeno kakšna prihodnost se obeta mladim. Ni mi vseeno kakšne so pokojnine in ni mi vseeno za ljudi, ki pošteno delajo, živijo pa na robu revščine.

Rada imam svojo državo, domovino. Vendar me žalosti, da se pripadnost državi in domovini iz leta v leto izničuje.  Državljanska vzgoja izginja. Vzgoja, ki bi naj zagotovila, da bi mladi postali dejavni in odgovorni državljani, sposobni prispevati k razvoju in dobrobit družbi. Dogaja pa se prav nasprotno.

Domovinska pripadnost? Domovino imamo radi, če nam je kot mama. Če skrbi za nas od rojstva pa do smrti. Imamo jo radi, če je ljubeča in prijazna. Če domovina omogoča  životarjenje, izseljevanje mladih, nepoštena plačila za pošteno delo…potem pa je težko imeti iskreno rad svojo domovino.

Stranka ReSET, s svojim programom in z ljudmi brez politične preteklosti, nudi rešitve, ki bi pripomogle, da postanemo vsi skupaj ponosni državljani Republike Slovenije in da zopet začutimo ljubezen do svoje domovine.

David Slika
David Dominko
VOLILNA ENOTA 7

Sem človek, ki strmi k resnici in pravici za ljudi, ki jih imam rad in za državo v kateri živim. Leta službovanja, ki sem jih preživel v tujini sem spoznal, da so v Sloveniji prepotrebne velike spremembe, da bomo lahko vsi živeli človeka dostojno življenje. Zato sem se odločil, da je čas, da se ljudje povežemo in spremenimo način razmišljanja za boljše in kvalitetnejše življenje v Sloveniji. V ljudeh iščem njihov najboljši jaz, ki ga imamo vsi v sebi, da gremo naprej in nismo ujetniki današnje korupcije, apatije in vdanosti v brezvoljnost.

Čas je, da se opredelimo, kako želimo živeti ali samo preživeti.

Resetirajmo se zdaj in prevzemimo odgovornost.

Dušan Trajbarič
Dušan Trajbarič
VOLILNA ENOTA 8

V stranko ReSET  sem pridružil zato,ker mi ni bilo več vseeno kaj nam dela vlada,ki noče prisluhniti ljudem .V času predvolilnih kampanij vsaka stranka obljublja samo lepe sanje in po volitvah ostane še samo golo brezno,v katerem ni dna.Ljudem hočem pomagati,da bodo enkrat videli,da smo ljudje v stranki neobremenjeni in brez političnega odzadja.Spremembe pa hočem zato ,ker mi ni mar kaj bo z našimi otroki,vnuki…Slovenija je lepa dežela in zato še jo naredimo pošteno,ker vem,da bo nam uspelo.

V stranki ReSET smo ljudje,ki znajo prisluhniti.

REŠITEV JE NA NAS SAMIH
Prepričani smo, da je za našo državo nastopil čas, da postanemo Slovenci po 25 letih
ponovno složni in pritisnemo na “gumb” za resetiranje Slovenije ter začnemo znova.
Samo politično neobremenjeni ljudje, ki premorejo zdrav razum in
vsaj kanček morale lahko postavijo nove trdne temelje naše domovine.