Stantetova ulica 12, 2000 Maribor
070-487-686

O stranki ReSET

KDO SMO?

V stranki se povezujemo Slovenke in Slovenci iz vsega sveta, ki ne želimo več samo opozarjati in gledati kako nam dobro povezana manjšina vodi domovino v propad. Usmerjenost na leve, desne, bele, rdeče, črne… smo v naši stranki prerasli. Naše vodilo je zdrava pamet, odgovornost, transparentnost in dolgoročne rešitve.

ZAKAJ SMO DRUGAČNI

 • smo stranka brez politikov
 • vodilo sta zdrav razum in logika
 • poznamo razliko med prav in narobe
 • program bomo sestavili z državljani
 • imamo konkretne in trajne rešitve
 • prerasli smo delitve
 • imamo življenske izkušnje v gospodarstvu
 • tudi v DZ bomo delovali po principu direktne demokracije
Javni dolg iz druge perspektive

V Sloveniji smo se v zadnjih letih močno zadolževali, saj se je dolg povečal od 22 % BDP na skoraj 80 % BDP. Zadolžili so nas in še štiri ali celo pet bodočih generacij, ki bodo odplačevale obveznosti, ki so jih nekateri povzročili z neodgovornim ravnanjem. Vsakemu Slovencu so naprtili preko 12 tisoč evrov dolga. Dodatno pa je država najela še 5,9 milijarde evrov posojil (izdanih obveznic), ki pa jih vodi kot svoje finančne naložbe. Vir: damijan.org

 • Celotni dolg (v mrd €)
 • Neto dolg (v mrd €)
Št. odseljenih iz Slovenije strmo narašča

V letu 2015, skupnih podatkov za lani še ni, se je od leta 1995 iz Slovenije odselilo največ mladih do zdaj: 2.573 starih med 25 in 34 leti. Leta 2014 jih je iz Slovenije odšlo 2.380, največ z visokošolsko izobrazbo. Leta 2015 pa je to razmerje še naraslo, saj se je izselilo še 31 odstotkov več višje izobraženih kot v letu 2014.
Vir: siol.net

 • Št. odseljenih
NA KOGA SE LAHKO OBRNETE
Prav vsak je dobrodošel, da se nam pridruži, zato se lahko povežete z naslednjimi člani, da vas usmerijo naprej.
Dušan Trajbarič
Dušan Trajbarič
Predstavnik za POMURJE

V stranko ReSET  sem pridružil zato,ker mi ni bilo več vseeno kaj nam dela vlada,ki noče prisluhniti ljudem .V času predvolilnih kampanij vsaka stranka obljublja samo lepe sanje in po volitvah ostane še samo golo brezno,v katerem ni dna.Ljudem hočem pomagati,da bodo enkrat videli,da smo ljudje v stranki neobremenjeni in brez političnega odzadja.Spremembe pa hočem zato ,ker mi ni mar kaj bo z našimi otroki,vnuki…Slovenija je lepa dežela in zato še jo naredimo pošteno,ker vem,da bo nam uspelo.

V stranki ReSET smo ljudje,ki znajo prisluhniti.

070 487 686
Martin Ivec - Predsednik stranke ReSET
Martin Ivec
Predstavnik za ŠTAJERSKO
Facebook chat
Boris Rešetič
Boris Rešetič
Predstavnik za OSREDNJO SLOVENIJO
FACEBOOK CHAT
David Slika
David Dominko
Predstavnik volilne enote 7 (Maribor)

Sem človek, ki strmi k resnici in pravici za ljudi, ki jih imam rad in za državo v kateri živim. Leta službovanja, ki sem jih preživel v tujini sem spoznal, da so v Sloveniji prepotrebne velike spremembe, da bomo lahko vsi živeli človeka dostojno življenje. Zato sem se odločil, da je čas, da se ljudje povežemo in spremenimo način razmišljanja za boljše in kvalitetnejše življenje v Sloveniji. V ljudeh iščem njihov najboljši jaz, ki ga imamo vsi v sebi, da gremo naprej in nismo ujetniki današnje korupcije, apatije in vdanosti v brezvoljnost.

Čas je, da se opredelimo, kako želimo živeti ali samo preživeti.

Resetirajmo se zdaj in prevzemimo odgovornost.

Matevz za reset
Matevž Gerdej

Za članstvo v stranki ReSET sem se odločil zaradi priložnosti premaknit slovenski politični prostor v drugačno smer, kot ga poznamo do sedaj. Prav to svobodno mišljenje in prilagajanje posamezniku ,ki ga stranka omogoča, da lahko vsak pripomore in vpliva pri spremembah pri zakonih in izboljševanju poti birokracije da postane država ne to kar jo poznamo, pač pa, da kar je slabega poskušamo skupaj izboljšati in kar je dobrega še izboljšati. Odločitev je bila tudi zaradi članov, ki niso politično obremenjeni in nekaj imamo skupnega – to je volja.

bmd
Nataša Rodeš

ReSET je stranka sestavljena iz poštenih državljanov, brez politične preteklosti.  Stranki sem se pridružila  kot  mama, teta, hčerka, sestra, vzgojiteljica, državljanka. Ni mi vseeno kaj se dogaja v Sloveniji. Ni mi vseeno kakšna prihodnost se obeta mladim. Ni mi vseeno kakšne so pokojnine in ni mi vseeno za ljudi, ki pošteno delajo, živijo pa na robu revščine.

Rada imam svojo državo, domovino. Vendar me žalosti, da se pripadnost državi in domovini iz leta v leto izničuje.  Državljanska vzgoja izginja. Vzgoja, ki bi naj zagotovila, da bi mladi postali dejavni in odgovorni državljani, sposobni prispevati k razvoju in dobrobit družbi. Dogaja pa se prav nasprotno.

Domovinska pripadnost? Domovino imamo radi, če nam je kot mama. Če skrbi za nas od rojstva pa do smrti. Imamo jo radi, če je ljubeča in prijazna. Če domovina omogoča  životarjenje, izseljevanje mladih, nepoštena plačila za pošteno delo…potem pa je težko imeti iskreno rad svojo domovino.

Stranka ReSET, s svojim programom in z ljudmi brez politične preteklosti, nudi rešitve, ki bi pripomogle, da postanemo vsi skupaj ponosni državljani Republike Slovenije in da zopet začutimo ljubezen do svoje domovine.

REŠITEV JE NA NAS SAMIH
Prepričani smo, da je za našo državo nastopil čas, da postanemo Slovenci po 25 letih
ponovno složni in pritisnemo na “gumb” za resetiranje Slovenije ter začnemo znova.
Samo politično neobremenjeni ljudje, ki premorejo zdrav razum in
vsaj kanček morale lahko postavijo nove trdne temelje naše domovine.