Nagovor predsednika

Martin Ivec - Predsednik stranke ReSET
Spoštovane državljanke, spoštovani državljani,

verjetno si mislite sledeče: »Vsi so isti.« ali »Spet hoče nekdo priti h koritu!«

Tudi sam sem tako kot vi, razočaran nad politiki v vaši državi. Zadnjih 14 let se nisem udeležil nobenih volitev in spoznal sem, da je to bila napaka, saj apatičnost, indiferentnost ali jamranje po raznih forumih ne pomaga. Morda sem postal politik na papirju, vendar sem po srcu še zmeraj raziskovalec, ki išče rešitve. Verjamem dejstvom, argumentom, predvsem pa številkam in ne lepim beseda.

Zakaj sem se odločil, da se pričnem ukvarjati s politiko?

S stranko ReSET želim sebi in enako mislečim povrniti upanje, da bo v naši državi kdaj bolje. In da bo kdaj bolje, bomo očitno morali poskrbeti kar državljani sami. Na lastni koži sem doživel enostavno preveč krivic. Večina krivic pa je bila posledica politične nepremišljenosti, nevednosti ali enostavno nesposobnosti piscev zakonov. Razlaga spodaj!

Dr. Martin Ivec je študiral mikrobiologijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Podiplomski študijski program Biomedicine, področje Biokemija in molekularna biologija, je nadaljeval na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po zagovoru doktorata se je februarja 2012 zaposlil v privatni kliniki za zdravljenje neplodnosti z biomedicinsko pomočjo v Gradcu, kjer kot klinični embriolog dela še danes!

Zaposlen je bil sprva v Sloveniji tako v zasebnem kot tudi javnem sektorju. Že šesto leto zapored dela v Avstriji. Bil je tudi večinski lastnik in direktor podjetja v Sloveniji, ki ga je lani zaprl, da se mu ne bi očital kakršenkoli konflikt interesov.

Ob poteku statusa mladega raziskovalca je želel opravljati delo kliničnega embriologa za katerega se je izučil in imel tudi delovne izkušnje. Dva zakona (ZUJF in ZZNOBMP) v Sloveniji sta mu onemogočila opravljanje dela tako v zasebnem kot tudi javnem sektorju, zato je bil primoran poiskati delo v tujini.

Pri delu v Avstriji je spoznal, da se v Sloveniji preplačujejo nekatere medicinske pripomočke iz njegovega področja tudi po 4x višji ceni. S podjetjem je želel na slovenski trg vpeljati konkurenco, vendar je že kmalu ugotovil, da nekatere klinike javnih naročil sploh ne izvajajo, druge pa so iskale načine, da se cenejše alternativne produkte zavrne kot neustrezne. Tako je spoznal, da izdelki, ki so dobri za avstrijske paciente po neznanih kriterijih niso dovolj »dobri« za slovenske paciente. V času svojega »hobi« podjetništva je vložil več revizij zaradi zavrnitve ustreznih artiklov, o sumih obvestil tudi komisijo za preprečevanje korupcije, ter bil primoran opozoriti Javno agencijo za medicinske pripomočke in zdravila, da naročnik pri svojem delu uporablja necertificirane in zato neprimerne izdelke. Kljub temu, da so bile revizije ugodno rešene, se ni spremenilo nič in nihče ni nikoli odgovarjal.

Kot delavec migrant je spoznal, da se država dejansko vede do svojih državljanov kot da so postali njeni sovražniki. Namesto da bi inštitucije in ljudje na položajih upoštevali zakone, si jih čez noč razlagajo po svoje. Bil je pobudnik za ustanovitev Sindikata delavcev migrantov in do ustanovitve politične stranke tudi njegov predsednik. Z delom v sindikatu so preko sodišč dokazali nezakonito početje države v primeru samoprijav. Politike je postavil na laž, saj jim je z izračuni dokazal, da delavci migranti ne plačajo razlike v dohodnini, kot trdijo nekateri še dandanes brez, poznavanja problematike.

Še zmeraj ne more verjeti, da živi v državi, kjer je ustavno sodišče tako poteptalo pravico ljudi do referenduma z razlago, da se pri zbiranju podpisov za referendumske pobude »zlorabi« pravica, če tako meni predsednik državnega zbora.

»Dragi državljani, komu sta namenjeni Ustava RS in zakonodaja, če ju navadni državljani ne razumemo? Tam nekaj je, čeprav tega tam ne piše! Država, kjer si vladajoča elita lahko sproti prikrojuje razlago zakonov in ustave po mili volji je ugrabljena država.« Dr. Martin Ivec

Na lastne oči se je prepričal, da vodilnim v naši državi ni mar za pravičnost, ampak zgolj za volilne glasove. Ob sprejemanju novih zakonov je ugotovil, da se v Sloveniji problemi kopičijo predvsem zaradi »polovičarskih« rešitev, ki omogočajo politikom, da volivce obdržijo v »primežu«.

Do ustanovitve politične stranke je prišlo, ker je ob pogovorih s politiki uvidel, da v državi nikoli ne bo bolje. Ne glede na to s kakšnimi argumenti, dejstvi, dokazi ali izračuni se jih seznani, vztrajajo še vedno pri svoji miselnosti. Imel je na izbiro ali se odseliti ali boriti, in izbral je slednje! Kdor se bori lahko zmaga ali izgubi, tisti, ki se ne bori pa je že izgubil!

Stranka ReSET je prva politična stranka, ki bo članom omogočila, da bodo preko neposredne demokracije vplivali na glasovanje poslancev ReSET v državnem zboru. Več o tem si preberite tukaj.

Zakaj menimo, da stranka ReSET ne more zlorabiti zaupanja posameznika:

Sooblikovanje programa in podajanje predlogov
Vsak (tudi nečlan stranke) lahko sooblikuje program stranke ReSET: poda predlog in o njem debatira (poglejte zavihek predlagaj stranki!
ii
Načelo direktne demokracije
Direktna demokracija znotraj stranke pri sooblikovanju programa: Program stranke se ne more dopolnjevati brez predhodnega glasovanja in zadostne podpore članov stranke (kvoruma) o podanem predlogu. Vsi imajo izbiro, da se odločijo po svoji vesti katere predloge podpirajo in katere ne!
Vi glasujete o aktualnih zakonih
Direktna demokracija pri glasovanju morebitnih poslancev ReSET v DZ: Člani bodo lahko glasovati o vseh aktualnih zakonih o katerih stranka ne bo imela izoblikovanega mnenja! Od morebitnih poslancev ReSETa se bo pričakovali, da upoštevajo “voljo ljudstva” znotraj stranke in tako tudi glasujejo.
ReSET - Logotip - Krogec
V stranki želimo s tem načinom glasovanja že vnaprej preprečiti morebitno podkupovanje, lobiranje ali kupčkanje z glasovi volivcev pri vseh izvoljenih predstavnikih stranke!
V kolikor še kdo meni, da obstajajo “varnostne luknje”, naj nam jih zaupa in potrudili se bomo, da jih skupaj odpravimo.
ZADNJE NOVICE