Stranka ReSET aktivno podpira zbiranje podpisov za referendum o 2. tiru

Izjava stranke ReSET za medije glede zbiranja podpisov za referendum o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške povezave Divača – Koper.
#
IZJAVA ZA MEDIJE
– OSNUTEK –

Stranka “ReSET – Rešimo Slovenijo elite in tajkunov” je bila ustanovljena šele pred dobrima 2 mesecema. V njej ni in ne bo nekdanjih politikov. Nimamo niti kapitala, niti si ne moremo privoščiti dragih zunanjih
svetovalcev. Naše bogastvo je zavzetost in idealizem ljudi, ki smo se združili, da bi skupaj nesebično delali za boljšo, človeka vredno domovino.
Med točkami programa stranke ReSET je med drugim tudi zavzemanje proti uveljavitvi neumnih in škodljivih zakonov. To želimo dosegati tudi v sodelovanju z drugimi strankami in civilnimi iniciativami ne glede na usmeritve, ideologije in “barve” in druge razlike. Zavzemali si bomo za tisto, kar bo v dobro ljudi. Vodilo pri tem nam ne bo puhla ideologija, ampak zdrava kmečka pamet.

Svet stranke ReSET je sprejel naslednja stališča in priporočila v zvezi z zbiranjem 40.000 podpisov za razpis referenduma o “Zakonu o 2. tiru”:
Od prve napovedi zbiranja podpisov dalje podpiramo iniciativo “Davkoplačevalci se ne damo” in prvopodpisnika gospoda Vilija Kovačiča. Naši člani so aktivno sodelovali že v prvi fazi zbiranja potrebnih 2.500 podpisov. Prav tako ali še bolj aktivno bomo sodelovali tudi pri zbiranju 40.000 overjenih podpisov za razpis referenduma o “Zakonu o 2. tiru”. Omenjeni zakon, ki je bil po 3 letih delovanja te vlade po nepotrebnem sprejet brez poglobljene in argumentirane javne obravnave, po hitrem postopku in ob ignorantskem nasprotovanju utemeljenim pomislekom in kvalitativno ter cenovno boljšim, premišljenim alternativnim predlogom mnogih strokovnjakov.
Vodstvo stranke poziva člane in druge državljane, da se aktivno in v čim večjem številu vključijo v akcijo zbiranja overjenih podpisov za referendum. K temu naj spodbudijo in povabijo tudi družinske člane, sosede, prijatelje in znance. En TEŠ6 je bil dovolj. Ne nasprotujemo 2. tiru, ker tudi sami smatramo, da je potreben. Nismo pa tako bogati, da bi nam bilo vseeno, koliko stane in da bi ga preplačali podobno, kot smo preplačali avtoceste. Ne smemo dopustiti, da nas vladajoča elita z nerazumnimi odločitvami zapelje na “slepi tir”, državo pa v še večjo zadolženost in v ekonomsko ter politično odvisnost. Zakon o drugem tiru je preprosto povedano – račun brez krčmarja.

ReSET želi konstruktivno prispevati k temu, da bi postala Slovenija država, kakršno smo si iskreno zaželeli, ko smo se odločali na plebiscitu: ne samo samostojna in neodvisna, ampak tudi pravna in pravična država, socialna in ljudem prijazna domovina.
Dovolj je bilo slepomišenja in ribarjenja v kalnem! Preveč je bilo ropanja, prisvajanja in kraj. Naveličani smo zavajanj in lažnih obljub ter vladnih horoskopov za leto 2030. Tistim, ki pravijo, da referenduma ne sme biti, odločno, brez strahu in omahovanja, samozavestno in složno odgovorimo: “Referendum BO!”
Sledili bomo Cankarjevi misli: “Narod si bo pisal sodbo sam!” Prihodnost bomo vzeli v svoje roke.

Čas je za ReSET!

Izpolnjen obrazec si natisnite, izpolnite (podpisati ga pa je potrebno pred uslužbenko UE ) in odnesite na UE, ki vam ga bo potrdila. S seboj imejte osebni dokument. Po potrditvi obrazca z žigom in podpisom uradnika na UE pošljite obrazec  na naslov
Vili Kovačič, Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana
ali na REFERENDUM DRUGI TIR, P.P. 122, 1000 Ljubljana

ali ga oddajte enemu izmed naših delegatov.

Prav tako pa lahko vsi, ki imate nameščen digitalni certifikat, pobudo za razpis referenduma oddate preko portala e-uprava. Povezava do referendumske pobude: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3125

Pri oddaji vloge zapišete v polje “ZR”: 738 in v rubriko “zakonodajni referendum”: PROTI DVOJNI CENI ZA ENOJNI TIR

Nato natisnite potrdilo o oddaji glasu in ga pošljite na zgoraj navedeni naslov oz. ga oddajte pri naših delegatih.

Foto: ekoper.si

Preberite tudi ...